#01 Aanmelden

De eerste stap om deel te nemen aan Project Yatra is het volledig invullen en verzenden van het aanmeldingsformulier. Belangrijk is dat je in het aanmeldingsformulier jouw motivatie voor deelname aan dit project goed beschrijft.

#02 Belgesprek

Na ontvangt van jouw aanmeldingsformulier bellen we jou voor een kennismakingsgesprek en om eventuele vragen te beantwoorden.

#03 Selectie

Aan de hand van het aanmeldingsformulier en het belgesprek vindt er een voorselectie plaats.

#04 Borg betalen

Na de voorselectie verzoeken we je de borgsom van € 290,- naar ons over te maken. Van de borg houden we je eigen bijdrage in. Het restbedrag krijg je aan het einde van het project terug.

#05 Trainingsdag

Na de selectie nodigen we je uit om deel te nemen aan de trainingsdag. Informatie over de trainingsdag volgt na de selectie.

#06 Activiteiten

Samen met alle vrijwilligers organiseren we activiteiten in Nederland, zoals een voetbaltoernooi om geld en/of spullen in te zamelen voor de arme kinderen in Marokko.

#07 Zenddag

Tijdens de zenddag bespreken we de voortgang van de activiteiten in Nederland en de details over het vrijwilligerswerk in Marokko.

#08 Marokko

Samen met de vrijwilligers reizen we naar Marokko om vrijwilligerswerk te doen en te genieten van deze zeer bijzondere ervaring.

#09 Deel en vertel

Na terugkomst in Nederland deel je jouw ervaringen met andere jongeren. Dat doe je bijvoorbeeld met een presentatie op school, in een buurthuis of via een online videoboodschap.

#10 Terugkomdag

Een paar maanden na terugkomst in Nederland organiseren we een terugkomdag. We komen met alle vrijwilligers bijeen om bij te praten, de foto’s en video’s te delen en de ‘Youthpass’ te verstrekken.