Over Project Yatra

Met de 5W-vragen en de 1H-vraag willen we een duidelijk verhaal vertellen over Project Yatra

Wat is Project Yatra?

Project Yatra is een internationaal outreach-programma dat de kracht van vrijwilligerswerk inzet en tijd, energie en middelen investeert. Zo maken we een zichtbaar positief verschil in het leven van onze vrijwilligers en van de hulpbehoevenden in Marokko. Denk aan weeskinderen, blinden, slechtzienden, doofstommen en kansarme jongeren. Voor Project Yatra is geen behoefte te klein en geen stem te zacht.

Over Project Yatra
Over Project Yatra

Waarom Project Yatra?

Met Project Yatra stellen we onze vrijwilligers en onze doelgroep in staat het maximale uit zichzelf te halen voor zichzelf en hun omgeving. Als vrijwilliger bij Project Yatra organiseer je activiteiten, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, verbeter je je taalvaardigheid Marokkaans-Arabisch en geniet je van het gevoel dat vrijwilligerswerk je geeft.

is een woord dat afkomstig is van het Sanskrit en betekent ‘reis’ of ‘processie’

Waar vindt Project Yatra plaats?

Project Yatra bieden we in verschillende plekken in Marokko aan, zoals in El Jadida, Imouzzar Kandar, Kenitra, Oualidia, Tetouan, Fes en Marrakech.

Over Project Yatra
Over Project Yatra

Wie kan deelnemen aan Project Yatra?

Ben je tussen de 17 en 30 jaar en gemotiveerd om je in te zetten voor hulpbehoevenden in Marokko? zoals voor weeskinderen, blinden, slechtzienden, doofstommen en kansarme jongeren? Dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor Project Yatra.

Wanneer wordt Project Yatra georganiseerd?

In de periode tussen 10 april en 31 oktober gaan verschillende Yatra-groepen voor een periode van 18 dagen inclusief reisdagen naar Marokko. Naast Project Yatra voor groepen is er ook de mogelijkheid voor vrijwilligers om individueel op reis te gaan voor vrijwilligerswerk. Bij een individueel project wordt de vertrekdatum in overleg met de vrijwilliger bepaald. Een individueel project duurt 2 tot 12 maanden.

Over Project Yatra
Over Project Yatra

Hoeveel kost deelname aan Project Yatra?

De betrokken organisaties betalen de kosten voor Project Yatra. Denk hierbij aan de reiskosten, verblijfkosten, eten, verzekering, etc. De vrijwilliger betaalt een kleine bijdrage. De bijdrage van de vrijwilliger gebruiken we voor de jongeren en kinderen in Marokko. Verder is Project Yatra gratis voor de vrijwilliger.

Ben je enthousiast?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk?
Wil je iets betekenen voor arme kinderen in Marokko?
Wil je een Europees erkend certificaat behalen?

Over Project Yatra

Meld je nu aan

Aanmelden voor Project Yatra doe je door het aanmeldingsformulier hier op de website in te vullen en te verzenden. Als je geselecteerd bent, nodigen we je uit om aan de trainingsdag deel te nemen. Informatie over de trainingsdag volgt na de selectie. Een uitnodiging voor de trainingsdag betekent dat wij in jou geloven en jou graag de kans bieden om mee te doen aan Project Yatra.